S.M.M.M Saliha SUVAY (312) 966 0606 İletişim

Yönetim Danışmanlığı Desteklerine Kimler Başvurabilir?

Ekonomi Bakanlığı Yönetim Danışmanlığı şirketini desteklerden yararlanıcı olarak kabul etmektedir.

Yönetim Danışmanlığı Şirketi: Denetim, genel yönetim, hukuk, mali işler ve finansman, vergi, yatırım, üretim, pazarlama, dış ticaret, bilgisayar ve bilgi teknolojileri, insan kaynakları konularında faaliyet gösteren danışmanlık şirketi olarak tanımlanmaktadır.

Görüleceği üzere Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı tanım oldukça geniş olup; birçok alandaki faaliyet gösteren danışmanlık şirketleri destek kapsamındadır.

Ekonomi Bakanlığı hizmet sektörü destekleri Haziran 2012 yılından beri verilmekte olup; Yönetim Danışmanlığı sektörü destek kapsamına Haziran 2015 yılında alınmıştır. Bu kapsamda uygulama oldukça yenidir.

Bakanlık Yönetim danışmanlığı şirketi tanımını oldukça geniş tutmuştur. Her türlü danışmanlık firması Yönetim danışmanlığı şirketi olarak destek alabilecek durumdadır. Fakat Bakanlık, destekleri Yönetim danışmanlığı firmaları için oldukça sınırlı tutmuştur. Diğer sektörlerde ortada yurtdışına bir satış olmasa dahi alınabilecek çeşitli destek kalemleri bulunsa dahi Yönetim Danışmanlığı desteklerinde doğrudan yurtdışı satışa yönelik az sayıda destek kalemi bulunmaktadır. Bakanlık yurtdışında belirli bir pazarda hizmet sağlayan Yönetim Danışmanlığı firmalarını destekleme hedefindedir. Yurtdışında hizmet vermeye ciddi yaklaşımı olan firmaların destek alabileceği şekilde mekanizma dizayn edilmiştir.

O yüzden

  • Mali Müşavirlik
  • Bağımsız Denetim
  • İşletme ve Yönetime Yönelik Genel Danışmanlık
  • Hukuk Şirketleri
  • Yatırım danışmanlığı Şirketleri
  • Üretim süreçlerine yönelik her türlü danışmanlık Şirketleri (mühendislik vb)
  • Pazarlamaya Yönelik Danışmanlık Şirketleri
  •  Dış Ticaret Danışmanlığı Şirketleri
  • Bilgisayar ve Bilgi teknolojileri Danışmanlığı ile
  • İnsan Kaynakları Danışmanlık şirketleri

ya da bunların birden fazlasını aynı anda veren danışmanlık şirketleri destek kalemleri açısından belirli şartları sağladıkları takdirde başvuru yapabilirler.

Diğer taraftan İşbirliği kuruluşları ise daha yüksek oranlardan destek alabilmektedir. Ekonomi Bakanlığı İşbilirği Kuruluşunu şu şekilde tanımlamaktadır.

İşbirliği Kuruluşu: Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM); Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB); Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK); İhracatçı Birliği; Ticaret ve/veya Sanayi Odası; sektör dernek, birlik, konsey veya kuruluşu; işadamı dernek, birlik veya kuruluşu ya da teknokent ile Bakanlık tarafından belirlenen hizmet sektörlerindeki diğer kuruluşu,

Bu çerçevede yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren sektöre yönelik dernek, birlik, konsey veya kuruluşu; ile işadamı derneği, birliği ve kuruluşu İşbirliği kuruluşu olarak desteklere başvurabilir.

Şirketinizin/ kuruluşunuzun, söz konusu desteklere başvuru için uygun olup olmadığı konusunda tereddüt yaşıyorsanız konusunda uzman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

 

SUVAY MUŞAVİRLİK

Tahran Caddesi WTC Business Center

No:30/210 Kavaklıdere 06700, Çankaya/TÜRKİYE

M+ 90 (533) 242 32 72 T+ 90 (312) 966 06 06 F+ 90 (312) 427 14 05
info@suvaymusavirlik.com